Amur iz šljivika

Sastojci:

900 g amura
200 g kus kusa
2 svježe crvene paprike
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
10 g suhih šljiva
2 dl octa
čili paprika
maslac
sol, papar
šećer
vlasac, peršin
ulje

Amur iz šljivika, 2.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Amura očistite i narežite na filete te ih marinirajte u smjesi soli, papra i 2 dl biljnog ulja. Šljive prelijte vrelom vodom i ostavite ih par minuta da omekšaju. Izvadite ih iz vode i ostavite da se hlade. Kus kus prelijte kipućom vodom, dodajte 1 žlicu maslaca, sol i papar te ostavite par minuta da nabubri. Rajčicu operite, zarežite joj kožicu i uronite na par minuta u vrelu vodu. Izvadite, odstranite kožicu, nasjeckajte na kockice i dodajte u kus kus. Paprike operite i cijele ih stavite na tavu bez masnoće ili ako imate plinsko kuhalo, onda na otvorenu vatru. Kada je pečena, ogulite je i narežite na kockice i dodajte je u kus kus. Nasjeckajte češnjak, luk i vlasac i polijte s 3 žlice octa, dodajte čili te sve umiješajte u kus kus. Lagano promiješajte i ostavite da se svi sastojci prožmu. Filete amura pržite na vrelom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Na drugoj tavi zagrijte maslac, dodajte šljive, 1 dl octa i 2 kavene žlice šećera i ostavite da kuha. Kada proključa, dodajte nekoliko žlica masnoće na kojoj se pekla riba. Kuhajte umak dok se ne zgusne. Umak polijte po kus kusu i poslužite s pečenim amurom.

Amur iz šljivika, 2.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV

Amur iz šljivika, 2.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

Šime Sušić, Masterchef

Amur iz šljivika, 2.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.5/5 (2 votes cast)
Tagovi:

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti