Ardenska juha od cikorije

Sastojci:
400 g cikorije
2 stapke poriluka
250 g krumpira
4 žlice maslaca
¾ l mlijeka
1 žličica soli
1 navršak noža bijelog papra
2 žumanjka, ½ šalice vrhnja
2 žlice sitno nasjeckanog vlasca
Priprema:
Cikoriju očistimo, operemo i narežemo na ploške debljine pola cm. Poriluku odrežemo tamno zelenje, bijele dijelove operemo i također narežemo na ploške debljine pola cm. Krumpir ogulimo, operemo i narežemo na sitne kocke. Maslac rastopimo u loncu, cikoriju i poriluk miješajući malo popržimo na maslacu, dodamo kocke krumpira i dolijemo mlijeko. Juhu posolimo i popaprimo pa je zakuhamo uz povremeno miješanje. Potom je na blagoj vatri kuhamo 45 minuta.
Žumanjke razmutimo s vrhnjem i time legiramo juhu. Prije posluživanja pospemo vlascem.
Napomena:
Izvor:
tradicionalni belgijski recept