ariana kocke sa sumski vocem dilajla rez.jpg

Sastojci:

1 paket lisnatog tijesta

za preljev od šumskog voća:

50 dag šumskog voća (borovnice, ribizle, kupine, jagode)

2 svijetla preljeva za torte

3 žličice ruma

5 žlica šećera

za kremu od mascarponea:

50 dag mascarpone sira

5 jaja

10 dag šećera

2 vanilin šećera

Priprema:

Kore razvucite, dobro nabockajte i stavite peći dok lagano ne porumene.

Voće zakuhajte dok ne pusti sok, dodajte 3 žlice šećera i tek kad zakuha rum. Preljev za torte promiješajte s 2 žlice šećera i 2,5 dl vode pa polako ukuhajte u voće. Lagano miješajte i kad zakuha stavite sa strane.

Krema od mascarponea: bjelanjke s prstohvatom soli istucite u snijeg, a žumanjke s obje vrste šećera lagano miksajte dok ne posvjetle i ne udvostruče volumen. Polako dodajte sir i na kraju bjelanjke.

Na kore najprije stavite preljev od šumskog voća, potom kremu od mascarponea i na kraju opet koru posutu sa štaub šećerom.

Napomena:

Izvor:

Recept gđe. Dilajle Kržyk Baki (Svaštarica)

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti