Ariana kocke sa šumskim voćem

Sastojci:
1 paket lisnatog tijesta
za preljev od šumskog voća:
50 dag šumskog voća (borovnice, ribizle, kupine, jagode)
2 svijetla preljeva za torte
3 žličice ruma
5 žlica šećera
za kremu od mascarponea:
50 dag mascarpone sira
5 jaja
10 dag šećera
2 vanilin šećera
Priprema:
Kore razvucite, dobro nabockajte i stavite peći dok lagano ne porumene.
Voće zakuhajte dok ne pusti sok, dodajte 3 žlice šećera i tek kad zakuha rum. Preljev za torte promiješajte s 2 žlice šećera i 2,5 dl vode pa polako ukuhajte u voće. Lagano miješajte i kad zakuha stavite sa strane.
Krema od mascarponea: bjelanjke s prstohvatom soli istucite u snijeg, a žumanjke s obje vrste šećera lagano miksajte dok ne posvjetle i ne udvostruče volumen. Polako dodajte sir i na kraju bjelanjke.
Na kore najprije stavite preljev od šumskog voća, potom kremu od mascarponea i na kraju opet koru posutu sa štaub šećerom.
Napomena:
Izvor:
Recept gđe. Dilajle Kržyk Baki (Svaštarica)