aromatični zapečeni krumpir edita

Sastojci:

1 kg krumpira

2 žlice kukuruznog brašna

1 žličica kurkume

1 žličica curryja

1/2 žličice chillyja

soli i papra po želji

2-3  žlice maslinovog ulja

 

Aromatični zapečeni krumpir, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Krumpir ogulite i narežite na komade. U većoj zdjeli pomiješajte kukuruzno brašno, kurkumu, curry, chilly, sol i papar pa u tu smjesu uvaljajte krumpire na način da svaki komad bude dobro obložen sastojcima.

Protvan obložite papirom za pečenje pa premažite maslinovim uljem. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva pa u nju stavite protvan. Tek kad se ulje zagrije stavite krumpir i pecite cca pola sata. Izvadite protvan i promiješajte krumpir, vratite ga u pećnicu i pecite još pola sata.

Kad je gotov krumpir ima zlatnu hrskavu koricu i mekanu unutrašnjost.

 

Aromatični zapečeni krumpir, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Ovako pripremljeni krumpir možete poslužiti kao samostalno jelo uz salatu ili kao prilog.

Aromatični zapečeni krumpir, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

Recept gđe. Edite Goldstein (VegeBlondie)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aromatični zapečeni krumpir, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

pita s balancanama i tikvicama

Pita s balancanama i

           …

zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom rez

Zapečena tjestenina sa...

           …