Aromatični zapečeni krumpir

Sastojci:
1 kg krumpira
2 žlice kukuruznog brašna
1 žličica kurkume
1 žličica curryja
1/2 žličice chillyja
soli i papra po želji
2-3 žlice maslinovog ulja
Priprema:
Krumpir ogulite i narežite na komade. U većoj zdjeli pomiješajte kukuruzno brašno, kurkumu, curry, chilly, sol i papar pa u tu smjesu uvaljajte krumpire na način da svaki komad bude dobro obložen sastojcima.
Protvan obložite papirom za pečenje pa premažite maslinovim uljem. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva pa u nju stavite protvan. Tek kad se ulje zagrije stavite krumpir i pecite cca pola sata. Izvadite protvan i promiješajte krumpir, vratite ga u pećnicu i pecite još pola sata.
Kad je gotov krumpir ima zlatnu hrskavu koricu i mekanu unutrašnjost.
Napomena:
Ovako pripremljeni krumpir možete poslužiti kao samostalno jelo uz salatu ili kao prilog.
Izvor:
Recept gđe. Edite Goldstein (VegeBlondie)