bakalar in bianco pravi

Sastojci:

bakalar, cca 60-70 dag

češnjak

peršin

sol

papar

maslinovo ulje

Bakalar na bijelo (in bianco), 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Namočen (dva dana) i skuhan bakalar dobro očistite od kostiju i kožica, još toplog ga usitnite (razmrvite prstima ili zgnječite vilicom), dodajte nekoliko nasjeckanih režnjeva češnjaka, peršin, posolite, popaprite i ulijte najmanje 2,3 dl maslinovog ulja.

Tucite ga ručno sve dok se ne pretvori u svijetlu masu.

Po potrebi dodajte ulja i vode u kojoj se bakalar kuhao.

Poslužite s prepečenim kruhom ili palentom.

Bakalar na bijelo (in bianco), 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

Kako je ručno „lupanje“ bakalara malo duži i teži (ali pravi starinski) način pripreme, možete ga usitniti i mikserom.

Pritom pazite da se ne pretvori u posve glatku masu/kremu jer se u namazu moraju osjetiti sitni komadići bakalara tj. njegova karakteristična tekstura. Ako želite povećati masu, možete dodati i par skuhanih i protisnutih krumpira ili pak nekoliko žlica mlijeka, što će namaz učiniti svjetlijim.

Bakalar na bijelo (in bianco), 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

gastronomika.hr, Majda Matković

Bakalar na bijelo (in bianco), 3.7 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

omlet s kozicama

Omlet s kozicama

           …