bakalar sa sljivama2-bez ulja

Sastojci:

1 suhi bakalar, cca 50 dag

4,5 krumpira

suhe šljive, cca šaka

maslinovo ulje

češnjak, 5-6 režnjeva (ili više po ukusu)

peršin

koncentrat od rajčice

sol, papar po potrebi

Bakalar na gulaš sa suhim šljivama, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Suhi bakalar namačite u vodi (dan-dva, vodu povremeno mijenjajte), ocijedite i stavite kuhati u hladnu posoljenu vodu.

Kuhajte ga cca 1 – 1 i pol sat.

Pustite da se malo prohladi u vodi, pa ga očistite od kože, kostiju i iskidajte na komadiće. Vodu u kojoj se kuhao sačuvajte.

Nasjeckajte češnjak i prodinstajte ga na dosta maslinovog ulja (1 i pol do 2 dl), dodajte bakalar pa miješajući kratko popržite. Podlijte vodom u kojoj se bakalar kuhao, dodajte žlicu, dvije koncentrata od pomidora (rajčica) po ukusu, peršin i popaprite.

Kratko kuhajte na laganoj vatri pa dodajte krumpir narezan na ploške i suhe šljive.

Prelijte ostatkom vode od bakalara (ako vam se čini premoćno, osim vode od bakalara ulijte malo obične, vruće vode) dok sve ne bude prekriveno i kuhajte na laganoj vatri cca pola sata (dok se krumpir ne skuha).

Ne miješajte nego povremeno protresite posudu.

Poslužite toplo, s kruhom ili palentom.

Bakalar na gulaš sa suhim šljivama, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Bakalar na gulaš sa suhim šljivama, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

recept Bojane Peko

Bakalar na gulaš sa suhim šljivama, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti