OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci:

1 suhi bakalar, cca 50 dag

4,5 krumpira

nekoliko fileta slanih inćuna ili srdela

maslinovo ulje

češnjak, 5,6 režnjeva peršin

koncentrat od pomidora

lovorov list

sol, papar po potrebi

Bakalar na gulaš, 4.8 out of 5 based on 5 ratings

Priprema:

Suhi bakalar namačite u vodi (dan-dva, vodu povremeno mijenjajte), ocijedite i stavite kuhati u hladnu posoljenu vodu s par listova lovora i pokoji režanj češnjaka.

Kuhajte ga 1 – 1 i pol sat.

Pustite da se malo prohladi u vodi, pa ga očistite od kože, kostiju i iskidajte na komadiće.

Vodu u kojoj se kuhao sačuvajte.

Nasjeckajte češnjak i prodinstajte ga na dosta maslinovog ulja (1 i pol do 2 dl), dodajte nasjeckane filete inćuna ili srdela, bakalar pa miješajuću kratko popržite.

Podlijte vodom u kojoj se bakalar kuhao, dodajte žlicu, dvije koncentrata od pomidora (po ukusu), peršin i popaprite.

Kratko kuhajte na laganoj vatri pa dodajte krumpir narezan na ploške.

Prelijte ostatkom vode od bakalara (ako vam se čini premoćno, osim vode od bakalara ulijte malo obične, vruće vode) dok sve ne bude prekriveno i kuhajte na laganoj vatri cca pola sata (dok se krumpir ne skuha).

Ne miješajte nego povremeno protresite posudu.

Poslužite toplo, s kruhom ili palentom.

Bakalar na gulaš, 4.8 out of 5 based on 5 ratings

Napomena:

U nekim varijantama u gulaš od bakalara osim češnjaka stavlja se i kapula, a može se podliti i bijelim vinom.

Bakalar na gulaš, 4.8 out of 5 based on 5 ratings

Izvor:

gastronomika.hr, Majda Matković

Bakalar na gulaš, 4.8 out of 5 based on 5 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.8/5 (5 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rupice

Crikveničke rupice

             …

krostule 2 pusna kuharica

Kroštule (2)

     …

baba kuha - vinjeta

Mineštra od verdure (gusta...

             …