Bakalar s cherry rajčicama

Sastojci:
60 dag filea svježeg bakalara
40 dag cherry rajčica
list lovora
grančica ružmarina
nekoliko režnjeva češnjaka
1 kapula
sol
papar
peršin
1 dl maslinovog ulja
1 dl bijelog vina
nekoliko krumpira
Priprema:
U široku plitku padelu ulijte maslinovo ulje, položite krumpir narezan na ploške te narezanu kapulu i češnjak, posolite po želji. Preko svega položite filete bakalara, ubacite lovor i ružmarin, opet po želji malo posolite i popaprite, poklopite i kratko pirjajte na srednjoj vatri. Ne miješajte nego povremeno protresite padelu. Ubacite rajčice, podlijte vinom (po potrebi i vodom) te nastavite kuhati poklopljeno cca sat vremena, ovisno o debljini fileta i ploškica krumpira. Pazite da se riba ne raspadne.
Napomena:
umjesto svježeg bakalara i svježih rajčica, možete koristiti smrznuti file i konzervirane cherry rajčice
Izvor:
receptgastronomika.hr