bakalar-pomodorini

Sastojci:

60 dag filea svježeg bakalara

40 dag cherry rajčica

list lovora

grančica ružmarina

nekoliko režnjeva češnjaka

1 kapula

sol

papar

peršin

1 dl maslinovog ulja

1 dl bijelog vina

nekoliko krumpira

Bakalar s cherry rajčicama, 4.5 out of 5 based on 4 ratings

Priprema:

U široku plitku padelu ulijte maslinovo ulje, položite krumpir narezan na ploške te narezanu kapulu i češnjak, posolite po želji. Preko svega položite filete bakalara, ubacite lovor i ružmarin, opet po želji malo posolite i popaprite, poklopite i kratko pirjajte na srednjoj vatri. Ne miješajte nego povremeno protresite padelu. Ubacite rajčice, podlijte vinom (po potrebi i vodom) te nastavite kuhati poklopljeno cca sat vremena, ovisno o debljini fileta i ploškica krumpira. Pazite da se riba ne raspadne.

Bakalar s cherry rajčicama, 4.5 out of 5 based on 4 ratings

Napomena:

umjesto svježeg bakalara i svježih rajčica, možete koristiti smrznuti file i konzervirane cherry rajčice

Bakalar s cherry rajčicama, 4.5 out of 5 based on 4 ratings

Izvor:

receptgastronomika.hr

 

 

 

 

Bakalar s cherry rajčicama, 4.5 out of 5 based on 4 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.5/5 (4 votes cast)
Tagovi: ,

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rupice

Crikveničke rupice

             …