baba kuha - vinjeta

Sastojci:

1 – 1,5 kg balancana (patlidžana)

cca ½ l maslinovog ulja

15 dag mozzarelle

15 dag ribanog parmezana

salsa od pomidora (rajčica)

Balancane s parmezanom i mozzarellom, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Balancane oprati, izrezati na šnite i pustiti u slanoj vodi 1 sat. Ocijediti, obrisati i pržiti na maslinovom ulju – bez brašna. Ocijediti ih na kuhinjskom papiru.

Skuhati gustu salsu od pomidora na maslinovom ulju u koju treba dodati nasjeckani češnjak, sol i papar.

U plehu ili vatrostalnoj posudi posložiti balancane (gusto poredane), na njih staviti komadiće mozzarelle i posuti ih parmezanom. Redove slagati dok ima balancana i sira. Zaliti sa salsom od pomidora i peći oko pola sata u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Može se jesti i toplo i hladno.

Balancane s parmezanom i mozzarellom, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

iz tekice none Marice

Balancane s parmezanom i mozzarellom, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

Balancane s parmezanom i mozzarellom, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rolada od kestena i čokolade

Rolada od kestena i čokolade

           …