Balancane s parmezanom i mozzarellom

Sastojci:
1 – 1,5 kg balancana (patlidžana)
cca ½ l maslinovog ulja
15 dag mozzarelle
15 dag ribanog parmezana
salsa od pomidora (rajčica)
Priprema:
Balancane oprati, izrezati na šnite i pustiti u slanoj vodi 1 sat. Ocijediti, obrisati i pržiti na maslinovom ulju – bez brašna. Ocijediti ih na kuhinjskom papiru.
Skuhati gustu salsu od pomidora na maslinovom ulju u koju treba dodati nasjeckani češnjak, sol i papar.
U plehu ili vatrostalnoj posudi posložiti balancane (gusto poredane), na njih staviti komadiće mozzarelle i posuti ih parmezanom. Redove slagati dok ima balancana i sira. Zaliti sa salsom od pomidora i peći oko pola sata u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Može se jesti i toplo i hladno.
Napomena:
iz tekice none Marice
Izvor:
gastronomika.hr