bami goreng

Sastojci:

3 l vode

1 ½ žličica soli

30 dag udona (kineske tjestenine od pšeničnog brašna) ili tankih špageta

30 dag pilećih prsa bez kosti

25 dag kineskog kupusa

4 mlada luka

3 struka grmolikog celera

1 mali feferon, 2 režnja češnjaka

5 žlica ulja

25 dag morskih račića

najviše ¼ l kokošje juhe

2 žlice umaka od soje

Bami goreng, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Pristavite vodu. Kad proključa posolite je, istresite u nju tjesteninu, dobro je promiješajte i kuhajte oko 8 minuta pazeći da se ne raskuha. Piletinu operite, obrišite i narežite na rezance debljine 1 cm. Tjesteninu procijedite.

Očistite kineski kupus, operite ga u mlakoj vodi, obrišite, izvucite debela vlakna i stapke narežite na tanke kolutiće. Feferon operite u toploj vodi, prepolovite, otkinite peteljku, očistite od sjemenki i žilica te sitno nasjeckajte. Češnjak oljuštite i iskosajte.

Zagrijte 4 žlice ulja i popržite na njemu meso 2 minute uz miješanje, a zatim ga izvadite. Narezano povrće stavite na ulje i pržite 5 minuta uz miješanje. Umiješajte račiće i piletinu, prelijte kokošjom juhom i umakom od soje, posolite, poklopite i ostavite na laganoj vatri da se svi sastojci prožmu.

Ostatak ulja zagrijte u drugoj tavi i u njoj zagrijte tjesteninu. Povrće promiješajte s tjesteninom.

Bami goreng, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Bami goreng, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

tradicionalni indonezijski recept

Bami goreng, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

tofu s povrćem

Tofu s povrćem

                     …

ljuto slatko povrće

Slatko-ljuto povrće

                           …

hrskava-pileca-prsa-na-povrcu

Hrskava pileća prsa na...

                             …

Rezanci-od-rižina-brašna-s-govedinom

Rezanci od rižina brašna s...

               …