bamije-s-rizom

Sastojci:

250 g bamija

150 g riže

150 g pirea od rajčica

30 g maslaca

30 g margarina

1 ½ l juhe od povrća

prstohvat šafrana

sjeckani peršin

sol

papar

Priprema:

U zdjeli zagrijte margarin i na njemu propirjajte nasjeckani luk. Dodajte očišćene i oprane bamije te pirjajte poklopljeno, dolijevajući po potrebi juhu. Kad je povrće napola gotovo dodajte juhom razrijeđeni pire od rajčica. Pospite šećerom i pirjajte dalje dok bamije sasvim ne omekšaju a tekućina ne ispari. U preostaloj juhi zakuhajte opranu rižu. Kuhajte je 20 minuta, potom je maknite s vatre i ostavite po strani da do kraja omekša. Procijedite rižu kroz sito. U posebnoj zdjeli ototpite maslac, dodajte rižu, pospite šafranom te dobro izmiješajte. Manji kalup za nabujak namažite maslacem, natisnite u njega kuhanu rižu i za nekoliko minuta je iskrenite na zagrijani pladanj. Pazite da se ne raspadne već da zadrži oblik kalupa. Bamiju složite uokolo, a rižu ukrasite peršinovim listom.

Napomena:

Izvor:

Vegetarijanska kuhinja

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Tagovi: , ,

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

zapecena tjestenina s brokulom

Zapečena tjestenina s...

           …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Košarice od palente s...

               …