Bavette s karfiolom i brokulom

Sastojci:
35-40 dag bavetta (ili špageta)
po 30 dag cvjetića karfiola i brokule
2,3 fileta slanih inćuna iz ulja
maslinovo ulje
sol
papar
pecorino, cca 5 dag
peperoncino po ukusu
Priprema:
Oprane cvjetiće karfiola (cvjetača) i brokule skuhajte u posoljenoj vodi, procijedite, a vodu od kuhanja sačuvajte.
Na 2,3 žlice ulja u većoj posudi kratko popirjajte nasjeckane inćune.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu u vodi od brokule i karfiola, procijedite je i promiješajte s inćunima. Dodajte cvjetiće brokule i karfiola, posolite, popaprite, pažljivo promiješajte i poslužite. Pospite naribanim ili smrvljenim pecorinom (može i parmezan) i samljevenim peperoncinom, ako volite malo ljuće.
Napomena:
Ako nemate vremena umjesto svježeg povrća upotrijebite zamrznuto. Jednostavno i niskokalorično.
Izvor:
gastronomika.hr