bavette s karfiolom i brokulom

Sastojci:

35-40 dag bavetta (ili špageta)
po 30 dag cvjetića karfiola i brokule
2,3 fileta slanih inćuna iz ulja
maslinovo ulje
sol
papar

pecorino, cca 5 dag

peperoncino po ukusu

Bavette s karfiolom i brokulom, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Oprane cvjetiće karfiola (cvjetača) i brokule skuhajte u posoljenoj vodi, procijedite, a vodu od kuhanja sačuvajte.
Na 2,3 žlice ulja u većoj posudi kratko popirjajte nasjeckane inćune.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu u vodi od brokule i karfiola, procijedite je i promiješajte s inćunima. Dodajte cvjetiće brokule i karfiola, posolite, popaprite, pažljivo promiješajte i poslužite. Pospite naribanim ili smrvljenim pecorinom (može i parmezan) i samljevenim peperoncinom, ako volite malo ljuće.

Bavette s karfiolom i brokulom, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Ako nemate vremena umjesto svježeg povrća upotrijebite zamrznuto. Jednostavno i niskokalorično.

Bavette s karfiolom i brokulom, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

Bavette s karfiolom i brokulom, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti