bazgin kolač

Sastojci:

20 dag maslaca

25 dag šećera u prahu

27 dag glatkog brašna

pola praška za pecivo

neprskani limun

vanilin šećer

8 cvatova bazge

4 jaja

2 žumanjka

4 žlice mlijeka

šećer u prahu za posipanje

Bazgin kolač, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Operite bazgu pa škarama odrežite samo cvjetove. Neka se suše na krpi. Omekšani maslac pomiješajte s obje vrste šećera, primiješajte jedno po jedno jaje, žumanjke, naribanu limunovu koricu, brašno, mlijeko i prašak za pecivo. Dvije trećine ulijte u namašten i pobrašnjen lim i pospite cvjetovima. Pokrijte preostalim tijestom, pa pecite 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva. Zgotovljen kolač možete ukrasiti tako da ga ukoso pokrijete papirnatim vrpcama, potom pošećerite i maknete papire.

Bazgin kolač, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Bazgin kolač, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

 

 

 

Bazgin kolač, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

sorbet s lubenicom

Sorbetto od lubenice

             …

cokoladni mousse

Čokoladni mousse

               …