Bazgin kolač

Sastojci:
20 dag maslaca
25 dag šećera u prahu
27 dag glatkog brašna
pola praška za pecivo
neprskani limun
vanilin šećer
8 cvatova bazge
4 jaja
2 žumanjka
4 žlice mlijeka
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Operite bazgu pa škarama odrežite samo cvjetove. Neka se suše na krpi. Omekšani maslac pomiješajte s obje vrste šećera, primiješajte jedno po jedno jaje, žumanjke, naribanu limunovu koricu, brašno, mlijeko i prašak za pecivo. Dvije trećine ulijte u namašten i pobrašnjen lim i pospite cvjetovima. Pokrijte preostalim tijestom, pa pecite 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva. Zgotovljen kolač možete ukrasiti tako da ga ukoso pokrijete papirnatim vrpcama, potom pošećerite i maknete papire.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr