bijeli-otok-

Sastojci:

 

(za 4 osobe)

5 dl mlijeka

10 dag šećera

1 mahuna vanilije

4 žumanjka

4 dag škrobnog brašna

2,5 dl slatkog vrhnja

25 dag malina

2 žlice šećera u prahu

1 žlica limunova soka

Bijeli otok, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Vaniliju prokuhajte sa šećerom i 4 dl mlijeka. Preostalo mlijeko miješajte mikserom sa žumanjkom i škrobnim brašnom. Pomalo umiješajte mlijeko s vanilijom. Dalje kuhajte na pari, neprekidno miješajući da krema provri. Procijedite je. Kad se ohladi umiješajte tučeno slatko vrhnje i rasporedite u 4 kalupića posuta šećerom u prahu. Neka se stvrdnjava najmanje 3 sata u hladnjaku. Prije posluživanja odvojite malo manje od pola očišćenih malina za ukras, a druge smrvite s limunovim sokom i šećerom u prahu. Umak procijedite pa njime okružite stvrdnutu kremu. Ukrasite cijelim malinama.

Bijeli otok, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Bijeli otok, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

Bijeli otok, 3.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

ružice s brusnicama dilajla

Havajske ružice

             …

kremsnite edita

Kremšnite

       …

pannacotta rez

Panna cotta

         …