bilduda

Sastojci:

- 4 jaja

– 4 dl kajmaka (2 kisela vrhnja)

– 6 dl mlijeka

– 1 kvasca

– 1 žličica soli

–  60 dag kukuruznog brašna

– 15 dag šećera

– tvrdi domaći  pekmez od šljiva

– mast za mazanje tepsije

Bilduda, 2.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Cjela jaja izmutiti, dodati im uz stalno miješanje naizmjence mlijeko i kukuruzno brašno, i u malo mlijeka dignuti kvasac. Uz stalno miješanje dodati sol i šećer. Smjesa bi trebala biti malo gušća od one za palačinke. Ostaviti na toplom da kvasac počne djelovati.

Neotopljenom masti namazati tepsiju. Usuti smjesu u tepsiju prethodno namazanu neotopljenom masti.

Komade pekmeza koji kod pečenja trebaju potonuti u smjesu, rasporediti ravnomjerno.

Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.

Rezati na velike kocke i servirati toplo.

Bilduda, 2.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Stari slavonski recept iz požeškog kraja zabilježen od ekipe Muzeja u loncu

Bilduda, 2.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

baka Zlata Vučetić iz Jakšića

Bilduda, 2.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti