bodulski vepar s makarunima ines rez

Sastojci:

za makarune po puntarskom receptu:

1 kg brašna

1 žlica ne vrhum puna soli

voda, cca ½ l

za gulaš od vepra:

1 kg mesa vepra

3 velike kapule

ulje

sol

4 lista lovora

1 dl bijelog vina

malo konšerve (koncentrat od rajčice)

1 žličica slatke mljevene paprike

Priprema:

Od brašna, soli i vode umijesite tijesto, izrežite kvadrate 7×7, dijagonalno krajeve spojite preko prsta i čvrsto stisnite. Kuhajte u slanoj vodi nekoliko minuta jer je tijesto svježe pa se brzo skuha.

Po puntarskom receptu makaruni se rade bez jaja, ali ako vas je strah – dodajte koje u tijesto.

Ako želite, meso veprića prethodno možete par sati marinirati u bijelom vinu.

Narežite kapule (luk), posolite ih i dobro prodinstajte na ulju. Dodajte meso narezano na kockice, malo popržite da blago potamni i dinstajte podlijevajući vodom. Dodajte lovor, pred kraj malo konšerve, bijelo vino i mljevenu papriku. Gulaš se kuha cca sat i pol, odnosno dok meso ne bude mekano.

Napomena:

Izvor:

Recept gđe. Ines Borčić (nostalgična riječka kuharica)

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

gulas divljac

Gulaš od srnetine

             …