botunici

Sastojci:

25 dag brašna

25 dag mljevenih oraha

25 dag šećera

25 dag maslaca

2 žumanjka

Botunići, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke i ostavite smjesu u hladnjaku cca pola sata da se stisne. Režite komad po komad i radite male kuglice, veličine špekule (pikule/špigule) pa ih stavljajte na protvan – ne preblizu jer se pri pečenju spljošte pa da se ne spoje.

Prije pečenja svakoj kuglici na vrhu napravite udubinu (npr. olovkom ili nečim sličnim). Pecite 10-15 minuta u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva.
Kada se kolačići ohlade, u rupice po želji stavite marmeladu, nutellu…

Botunići, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

Umjesto oraha mogu se koristiti bademi, lješnjaci ili kombinacija lješnjaka/ badema/oraha.

Botunići, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

gastronomika.hr, recept Ane Šegota

Botunići, 4.7 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti