bozicni kuglof1babicini kolaci

Sastojci:

6 jaja

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

žlica kakaa

limun

2 žlice šećera u prahu

jabuka

po želji ruma

malo krušnih mrvica

1 ½ kiselog vrhnja

1 posuda ulja*

3 posude* brašna

1 ½ posude* šećera

(*posuda=čašica od kiselog vrhnja)

 

Priprema:

Od 6 bjelanjaka istući čvrst snijeg. Brašno promiješati s praškom za pecivo. Žumanjci se miješaju sa šećerom, vanilin šećerom, uljem, koricom od limuna i malo ruma. U tu smjesu polako dodati brašno uz miješanje te sitno naribanu jabuku. Polako se umiješa snijeg. Odvoji se dio smjese u koji se umiješa kakao kako bi se dobila smeđa boja.

Kalup u kojem se peče kuglof premazati maslacem, dodati malo krušnih mrvica. Staviti žutu pa smeđu smjesu. Peći 45 minuta na 180 stupnjeva. Dok još nije potpuno hladan, kuglof premazati smjesom od šećera umiješanog u limunov sok. Time se dobije bijela boja koja podsjeća na snijeg.

Napomena:

Kuglof je bolji ako tijekom pripremanja ne rabite mikser nego žicu za snijeg i drvenu kuhaču.

Izvor:

Kulinarska brošura „Babičini kolači“, recept gđe. Katice Labaš

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti