brancin u vinu

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

4 brancina (25-30 dag svaki)

krupna morska sol

svježi ružmarin

nekoliko listića kadulje

češnjak

bijelo vino (2 -3 dl)

maslinovo ulje

svježe samljeveni papar

Brancini u vinu, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Očistite, operite i posušite brancine. U utrobu im stavite malo ružmarina, komadić češnjaka, malo krupne soli i maslinovog ulja.

Ribe posložite u nauljenu posudu, prelijte vinom, pospite nasjeckanim češnjakom, usitnjenim listićima ružmarina i kadulje, posolite, popaprite i kuhajte nekoliko minuta na malo jačoj vatri. Smanjite vatru i poklopljeno kuhajte 10-ak minuta. Pazite da se riba ne primi za dno posude pa je tijekom kuhanja zalijevajte umakom i pažljivo je okrenite, te kuhajte još 10-ak minuta. Ukoliko je potrebno, dodajte još malo vina/vode ili ako imate ribljeg temeljca. Poslužite toplo s kuhanim krumpirom, blitvom…

Brancini u vinu, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Ukoliko je riba često na vašem jelovniku, možete unaprijed pripremiti aromatiziranu sol, koja može stajati i do 2 mjeseca u staklenki u hladnjaku. Oprane i osušene listiće ružmarina i kadulje pomiješajte s nasjeckanim češnjakom i u mužaru (avanu) usitnite s krupnom solju.

Brancini u vinu, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

Brancini u vinu, 3.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

polpete od oslića

Polpete od oslića

               …

oslic u skartocu rez

Oslić u “škartocu” s...

                     …

rizoto sa skampima i sparogama1

Rižoto sa škampima i...

                 …