broskva s mesom

Sastojci:

1 kg broskve (kelja)

2,3 krumpira

4,5 režnjeva češnjaka

maslinovo ulje

sol

Broskva 'na padelu', 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Očišćenu i opranu broskvu usitnite – maknite tvrde, srednje dijelove listova. Stavite je kuhati u kipuću posoljenu vodu, negdje na pola kuhanja dodajte krumpir na kockice. Skuhanu broskvu procijedite i stavite u padelu na zagrijano maslinovo ulje s češnjakom, kratko miješajte (ili pritišćite kuhačom ako želite da jelo bude više kašasto), maknite s vatre i poslužite uz mesna ili riblja jela.

Broskva 'na padelu', 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

Ako ne volite, ovo tzv. sirotinjsko zimsko jelo možete napraviti i bez krumpira. Također, ako želite jušno, sačuvajte malo vode u kojoj se kuhala broskva i podlijte tijekom dinstanja.

Broskva 'na padelu', 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Broskva 'na padelu', 4.7 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

moja roža babičini kolači-1

Moja roža

     …

manestra od kelja 1

Maneštra od kelja

         …