Brownies sa zobenim pahuljicama

Sastojci:
10 dag zobenih pahuljica
3,5 dag sezamovih sjemenki
3,5 dag suncokretovih sjemenki
10 dag oraha
10 dag badema
5 dag kakaa u prahu
1,6 dl agavinog sirupa
½ žličice ekstrakta vanilije
Priprema:
Sezamove i suncokretove sjemenke kratko tostirajte pa ih sa zobenim pahuljicama sameljite. Stavite u zdjelu, dodajte nasjeckane bademe i orahe (nasjeckajte po želji – sitnije ili krupnije), kakao, agavin sirup, ekstrakt vanilije pa žlicama dobro promiješajte da dobijete sočnu smjesu.
Smjesu stavite u prikladan, nalo nauljen kalup (20 cm) pa je vlažnim rukama utisnite i poravnajte površinu.
Prije posluživanja brownies držite u hladnjaku najmanje sat vremena.
Napomena:
Umjesto agavina sirupa možete koristiti med.
Izvor:
Recept gđe. Lotte Keijzer Bogojev