brodet od sipe-pusna kuharica

Sastojci:

1 kg sipa
2,3 luka
0,5 dl maslinovog ulja
10 dag pasirane rajčice
sol
papar

Brudet od sipa, 4.0 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Na komadiće izrezane sipe i luk (kapula) pržite na ulju, po potrebi dolijevajte malo vode dok luk ne požuti. Kad sipa već malo omekša, dodajte pasiranu rajčicu, malo papra i soli. Možete dodati i malo bijeloga vina ili temperiša (ocat i voda).
Poslužite uz palentu ili rižu.

Brudet od sipa, 4.0 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

Ovako pripremljen brudet od sipa dio je medulinskih gastro običaja u vrijeme maškara.

Brudet od sipa, 4.0 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

recept iz „Pusne kuharice“ (Adamić, Rijeka)

Brudet od sipa, 4.0 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti