brudet od suhoga mrkaca pod prevolt

Sastojci:

2 veća kraka sušenog mrkača

2- 3 kapule (luk)

nekoliko režnjeva češnjaka

lovorov list

bijelo vino

maslinovo ulje

sol, papar

peršin

konzerva od pomidora (koncentrat od rajčice)

Priprema:

Krakove mrkača namočite preko noći. Na maslinovom ulju dinstajte nasjeckanu kapulu, dodajte narezane krakove mrkača, češnjak i podlijevajte vinom i vodom – „koliko pita“. Kad je mrkač omekšao dodajte malo konzerve od pomidora, lovorov list i ružmarin. Pred kraj kuhanja dodajte soli i papra po potrebi te svježeg peršina.

Brudet poslužite s domaćim šurlicama.

Napomena:

Izvor:

Recept gđe. Katice Jurasić, konoba „Pod prevolt“, Milohnić, Krk

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti