Bruschette s lososom

Sastojci:
(za 4 osobe)
4 kriške crnog (punozrnatog) kruha
8 tanko narezanih šnita dimljenog lososa
1 limun (neprskani)
nekoliko grančica koromača (komorača)
putar (do 10 dag)
svježe samljeveni papar po želji
Priprema:
Pustite putar (maslac) da omekša na sobnoj temperaturi. Operite limun, raspolovite ga i jednu polovicu narežite na kriške. Od druge polovice limuna naribajte koricu i iscijedite sok. U omekšali putar dodajte naribanu limunovu koricu i malo soka (po ukusu), dobro promiješajte i držite u hladnjaku do posluživanja.
U međuvremenu operite, osušite i nasjeckajte koromač (možete ostaviti nekoliko grančice za ukras). Tostirajte kruh, namažite ga putrom, pospite nasjeckanim koromačem, potom na bruschette (bruskete) posložite šnite lososa, popaprite, ukrasite grančicama koromača, kriškama limuna i poslužite.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr