Brze čokoladne kocke

Sastojci:
1 i 1/2 šalica brašna
1/3 šalice kakaa
žličica praška za pecivo
prstohvat soli
šalica smeđeg šećera (demeraro ili dark muscovado)
1/2 šalice ulja
1 šalica hladne vode
2 žličice ekstrakta vanilije
2 žličice jabučnog octa
Priprema:
Prvo pomiješajte sve suhe sastojke, a posebno pomiješajte mokre sastojke osim octa. Dodajte mokre sastojke u suhe, izmiješajte ih i na kraju dodajte jabučni ocat. Sve pomiješajte i odmah stavite peći – cca pola sata na 180 stupnjeva.
Topli kolač premažite marmeladom od marelica ili naranče pa prelijte čokoladnom glazurom (10 dag čokolade za kuhanje otopite na pari s malo vode ili mlijeka).
Napomena:
ako je šalica zapremnine 2 dl, količina je dostatna za manji protvan
Izvor:
recept Edite Goldstein