bublica muscet2

Sastojci:

1 paketić suhog kvasca

3 šalice mlake vode

3 šalice cjelovitog pšeničnog brašna

1 šalica pšeničnog oštrog brašna za kruh

1 žlica soli

1 šalica tamnih grožđica

1 šalica svijetlih grožđica

1 šalica grubo mljevenih poprženih lješnjaka ili oraha

Priprema:

Razmutite kvasac s mlakom vodom. U većoj plastičnoj posudi izmiješajte brašno i sol pa u malu udubinu od brašna izlijte kvasaca. Povlačeći prstima brašno vucite prema sredini da se prožme. Mijesite tijesto dok ne postane glatko i elastično (cca 5 minuta), dodajte grožđice i orahe (ili lješnjake) pa još mijesite 5 minuta.

Tijesto prekrijte i pustite da odstoji preko noći na sobnoj temperaturi.

Razdijelite ga na 24 loptice i stavite ih na lim, na pobrašnjeni papir za pečenje i pustite cca sat i pol, dok se loptice ne udvostruče.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 230 stupnjeva 15-ak minuta.

Napomena:

Bublice možete jesti same, a po želji ih možete namazati marmeladom ili putrom.

Izvor:

gastronomika.hr, Jelena Mandić Mušćet prema receptu pekarnice „Kruščić“

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

krema od čokolade kave i šumskog voća lotte

Krema od čokolade i kave sa...

             …