Bublice čarobnice

Sastojci:
1 paketić suhog kvasca
3 šalice mlake vode
3 šalice cjelovitog pšeničnog brašna
1 šalica pšeničnog oštrog brašna za kruh
1 žlica soli
1 šalica tamnih grožđica
1 šalica svijetlih grožđica
1 šalica grubo mljevenih poprženih lješnjaka ili oraha
Priprema:
Razmutite kvasac s mlakom vodom. U većoj plastičnoj posudi izmiješajte brašno i sol pa u malu udubinu od brašna izlijte kvasaca. Povlačeći prstima brašno vucite prema sredini da se prožme. Mijesite tijesto dok ne postane glatko i elastično (cca 5 minuta), dodajte grožđice i orahe (ili lješnjake) pa još mijesite 5 minuta.
Tijesto prekrijte i pustite da odstoji preko noći na sobnoj temperaturi.
Razdijelite ga na 24 loptice i stavite ih na lim, na pobrašnjeni papir za pečenje i pustite cca sat i pol, dok se loptice ne udvostruče.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 230 stupnjeva 15-ak minuta.
Napomena:
Bublice možete jesti same, a po želji ih možete namazati marmeladom ili putrom.
Izvor:
gastronomika.hr, Jelena Mandić Mušćet prema receptu pekarnice „Kruščić“