bućnica-kardiokuharica3-edita

Sastojci:

400 g svježeg posnog sira

1 cijelo jaje

500 g ribane buće

4 lista kora za pite i savijače

1 žlica jogurta s niskim udjelom masnoće

prstohvat soli s niskim udjelom natrija

Bućnica, 3.8 out of 5 based on 4 ratings

Priprema:

Naribanu buću posoliti, ostaviti da odstoji 10-ak minuta i potom ocijediti. Dodati svježi kravlji sir i jaje, izmiješati, pa smjesu raspodijeliti u dva jednaka dijela koja će se potom u tankom sloju nanijeti na kore. Zarolati u savijaču i peći 40 minuta na 180 °C. Servirati djelomično ohlađeno.

Prehrambene vrijednosti po porciji:

286 kcal, 12 g proteina, 18 g masti, 23 g ugljikohidrata, 47 g kolesterola, 22 mg natrija

Bućnica, 3.8 out of 5 based on 4 ratings

Napomena:

Recept isprobala i snimila Edita Goldstein

Bućnica, 3.8 out of 5 based on 4 ratings

Izvor:

Europska kardio-kuharica (The European Cook Book)

Bućnica, 3.8 out of 5 based on 4 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.8/5 (4 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

savijača od buće s pinjolima

Savijača od buće s

           …