Bućnica

Sastojci:
400 g svježeg posnog sira
1 cijelo jaje
500 g ribane buće
4 lista kora za pite i savijače
1 žlica jogurta s niskim udjelom masnoće
prstohvat soli s niskim udjelom natrija
Priprema:
Naribanu buću posoliti, ostaviti da odstoji 10-ak minuta i potom ocijediti. Dodati svježi kravlji sir i jaje, izmiješati, pa smjesu raspodijeliti u dva jednaka dijela koja će se potom u tankom sloju nanijeti na kore. Zarolati u savijaču i peći 40 minuta na 180 °C. Servirati djelomično ohlađeno.
Prehrambene vrijednosti po porciji:
286 kcal, 12 g proteina, 18 g masti, 23 g ugljikohidrata, 47 g kolesterola, 22 mg natrija
Napomena:
Recept isprobala i snimila Edita Goldstein
Izvor:
Europska kardio-kuharica (The European Cook Book)