grizanske buhtle

Sastojci:

0,5 kg glatkog brašna

3 žumanjka

1 svježi kvasac

7 dag margarina

1,5 dl mlijeka

prstohvat soli

2 vanilin šećera

korica limuna

4 žlice šećera

domaći pekmez

Buhtle s domaćim pekmezom, 3.2 out of 5 based on 6 ratings

Priprema:

Rastopite kvasac u malo mlakog mlijeka uz dodatak šećera te ostavite na toplom da uzađe. Kad uzađe, kvasac dodajte u brašno, kao i žumanjke te margarin rastopljen u mlijeku, šećer i malo soli. Također, za aromu naribajte limunovu koricu te umijesite glatko tijesto. Ostavite da se diže pa ponovno premijesite. Potom tijesto razvaljajte i režite na pravokutnike, na koje stavite domaći pekmez (marmelada). Pravokutnike zarolajte i opet ostavite 15 minuta na toplom da se tijesto diže.

Rolice od pekmeza posložite na nauljen pleh i pecite na 180 stupnjeva oko 35 minuta.

 

Buhtle s domaćim pekmezom, 3.2 out of 5 based on 6 ratings

Napomena:

Po ovom receptu pripremaju se buhtle u Grižanama.

Buhtle s domaćim pekmezom, 3.2 out of 5 based on 6 ratings

Izvor:

gastronomika.hr, recept iz „Pusne kuharice“ (Adamić, Rijeka)

Buhtle s domaćim pekmezom, 3.2 out of 5 based on 6 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.2/5 (6 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

krostule 2 pusna kuharica

Kroštule (2)

     …