Buhtle s domaćim pekmezom

Sastojci:
0,5 kg glatkog brašna
3 žumanjka
1 svježi kvasac
7 dag margarina
1,5 dl mlijeka
prstohvat soli
2 vanilin šećera
korica limuna
4 žlice šećera
domaći pekmez
Priprema:
Rastopite kvasac u malo mlakog mlijeka uz dodatak šećera te ostavite na toplom da uzađe. Kad uzađe, kvasac dodajte u brašno, kao i žumanjke te margarin rastopljen u mlijeku, šećer i malo soli. Također, za aromu naribajte limunovu koricu te umijesite glatko tijesto. Ostavite da se diže pa ponovno premijesite. Potom tijesto razvaljajte i režite na pravokutnike, na koje stavite domaći pekmez (marmelada). Pravokutnike zarolajte i opet ostavite 15 minuta na toplom da se tijesto diže.
Rolice od pekmeza posložite na nauljen pleh i pecite na 180 stupnjeva oko 35 minuta.
Napomena:
Po ovom receptu pripremaju se buhtle u Grižanama.
Izvor:
gastronomika.hr, recept iz „Pusne kuharice“ (Adamić, Rijeka)