buhtle

Sastojci:

500 g brašna

30 g kvasca

50 g šećera

¼ mlakog mlijeka

40 g maslaca

2 jaja

1 žličica soli

naribana korica 1 limuna

za kalup:

75 g maslaca

za posipanje:

šećer u prahu

 

Priprema:

Brašno prosijemo u zdjelu, u sredini napravimo udubinu, u njoj zamiješamo izmrvljeni kvasac s malo šećera, mlijeka i brašna te pustimo da se diže 15 minuta. Rastopimo maslac i stavimo ga s ostalim šećerom, ostatkom mlijeka, jajima, solju i limunovom koricom u zdjelu s kvascem pa sve dobro izmijesimo. Tijesto tučemo dok se ne pojave mjehurići; pustimo ga dizati 15-20 minuta.

Pećnicu ugrijemo na 220˚C.  Maslac rastopimo u vatrostalnom kalupu ili limu za pečenje. Od tijesta oblikujemo kugle teške oko 50 g, uvaljamo ih u maslac i složimo jednu pored druge u lim. Buhtle pečemo 20-30 minuta. Prije posluživanja pospemo ih šećerom u prahu.

 

Napomena:

vruće buhtle mogu se poslužiti s umakom od vanilije

Izvor:

izvorni austrijski recept

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Tagovi:

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti