dagnje na buzaru

Sastojci:

2 kg svježih jadranskih dagnji

5 režnjeva češnjaka

200 ml suhog bijelog vina

vezica peršina

4 žlice mrvica

100 ml maslinova ulja

sol, papar, sok pola limuna

Buzara od dagnji, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Na maslinovu ulju kratko propirjajte nasjeckani češnjak te odmah stavite oprane dagnje (otvorene školjke bacite), pa nekoliko minuta pirjajte protresajući zdjelu. Podlijte vinom, a kad vino malo ispari, dodajte mrvice, nasjeckani peršin, popaprite i oprezno posolite. Kad se školjke otvore, dodajte limunov sok i skinite s vatre.

Buzara od dagnji, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

recept preuzet iz knjige „Kod Yvesa“

Buzara od dagnji, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Ivica Prtenjača

 

 

 

 

Buzara od dagnji, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rupice

Crikveničke rupice

             …

rizoto sa skampima i sparogama1

Rižoto sa škampima i...

                 …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tjestenina s lignjama u umaku...

             …