kaneloni s mesom i gljivama

Sastojci:

(za 4 osobe)

paket cannellona (kaneloni), 25 dag

mljevena junetina, cca 40 dag

20-ak dag šampinjona

mozzarella (1-2)

2 mrkve

naribani parmezan

bijelo vino

maslinovo ulje

sol, papar, muškatni oraščić

začinsko bilje po želji, npr. origano

putar

Cannelloni s mesom i gljivama, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

U tavi na malo maslinovog ulja propirjajte meso, ulijte malo bijelog vina i pustite da ishlapi te pred kraj umiješajte naribane mrkve. U posebnoj posudi propirjajte sitno nasjeckane gljive. Meso i gljive stavite u veću zdjelu, posolite, popaprite, dodajte malo parmezana, na komadiće narezanu mozzarellu i malo naribanog muškatnog oraščića. Dobro izmiješajte rukama i pustite da se smjesa ohladi.

U međuvremenu zakuhajte passatu s malo maslinovog ulja i soli i umiješajte malo origana.

Punite smjesom cannellone i slažite ih u putrom namašćenu posudu (nemojte ih pretrpati smjesom da ne popucaju). Prelijte ih salsom, rasporedite preostale komadiće mozzarelle i pospite i parmezanom.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko pola sata. Pustite da se ohlade u posudi nekoliko minuta, pažljivo ih izvadite lopaticom pa poslužite.

Cannelloni s mesom i gljivama, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Po ukusu, osim sa salsom od pomidora cannellone možete preliti bešamel umakom. Također, u smjesu možete dodati kapulu, češnjak, omekšali kruh, jaje, na kockice narezanu šunku itd.

 

Cannelloni s mesom i gljivama, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

Cannelloni s mesom i gljivama, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti