cicvara - gm požega

Sastojci:

3-4 dl kiselog vrhnja (punomasnog, nabolje domaćeg s tržnice)

2-3 jaja

šaka oštrog brašna

prstohvat soli

Cicvara, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Cijela jaja lagano izmutite, dodajte vrhnje, brašno i posolite po ukusu.

Sastojke dobro promiješajte i izlijte u posudu pa kuhajte miješajući na vatri dok god se mast iz vrhnja ne odvoji na površini.

Servirajte toplo.

Cicvara, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Recept za cicvaru preuzet je iz opširnog teksta „Cicvara, jelo za zetove i najbolje goste“ požeškog Muzeja u loncu u kojem baka Dragica Kundakčić iz Grabarja detaljno opisuje pripremu ovog zaboravljenog specijaliteta požeškog kraja.

Cicvara, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

Muzej u loncu, Požega

 

 

 

 

Cicvara, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rupice

Crikveničke rupice

             …

krostule 2 pusna kuharica

Kroštule (2)

     …