Čokoladna bomba sa šlagom i marmeladom od klementina

Sastojci:
200 g čokolade
100 g putra
80 g brašna
4 jaja
mahuna vanilije
150 g šećera
100 g slatkog vrhnja
200 g klementina
Priprema:
Žumanjke i šećer razradimo pjenasto, dodamo razrađeni maslac, a zatim brašno. Na pari rastopimo čokoladu te rashlađenu dodamo u smjesu i na kraju dodamo snijeg od bjelanjaka. Peći na 180 stupnjeva 30 minuta. Na karameliziranom šećeru umiješamo sok od klementine, reduciramo, te dodamo segmente klementine i napravimo snijeg od slatkog vrhnja. U mužaru stavimo mentu i kristal šećer. Na okrugli komad stavimo šlag, karamelizirane klementine i pesto od mente.
Napomena:
recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV
Izvor:
Srđana Jevtić & Ivana Đokić, Masterchef
Tagovi: čokoladna bomba, Čokoladna bomba sa šlagom i marmeladom od klementina, ivana đokić, marmelada od klementina, masterchef, Srđana Jevtić