čokoladna mokka torta dilajla

Sastojci:

čokoladni ogrtač:

250 g mljevenih čokoladnih keksa s komadićima čokolade

100 g lješnjaka prepečanih i samljevenih

120 g omekšalog maslaca

čokoladni ganache:

150 g čokolade s većim udjelom kakaa

80 ml slatkog vrhnja

mokka krema:

170 ml jake crne kave

200 g tamne čokolade

60 g maslaca

2 žutanjka

10 g želatine (u mom slučaju 5 listića želatine)

250 ml slatkog vrhnja utučenog u šlag

50 ml slatkog vrhnja

 

Priprema:

Kekse i lješnjake sameljite te pomiješajte s omekšalim maslacem i obložite kalup torte sa svih strana. Posebno fino obložite stranice kalupa te ga odložite u hladnjak da se obloga stisne.

Slatko vrhnje zagrijte te postepeno dodajte čokoladu i polako miješajući otopite. Pustite da se ganache malo ohladi, a potom ga rasporedite na podlogu od keksa i lješnjaka i pustite da se stisne.

Skuhajte jaku crnu kavu i procijedite je od taloga da vam bude točno 170 ml kave pa je pustite da se ohladi.

Maslac rastopite i dodajte čokoladu te ju polagano otopite. Listiće želatine namočite u vodu i pustite je 10 minuta da nabrekne. U čokoladu koju ste otopili dodajte 2 žutanjka i mješajte 2 minute, dodajte i kavu i 50 ml slatkog vrhnja te lagano umiješajte ocijeđenu želatinu.

Ja sam lončić vratila malo na zagrijanu ploču da mi se želatina otopi do kraja i smjesa postane jednolična. Pustite da se ohladi, a slatko vrhnje umiješajte s dodatkom 3 žlice šećera u šlag. Postepeno žlicom dodajte šlag u smjesu, a onda sve još mikerom dobro umiješajte u jednoličnu smjesu.

Nanesite je na čokoladni ganache te pustite tortu da barem 2 sata odstoji u hladnjaku.

 

Napomena:

Izvor:

Recept gđe. Dilajle Kržyk Baki (Svaštarica)

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rolada od kestena i čokolade

Rolada od kestena i čokolade

           …