čokoladna torta s visnjama mimamovic rez

Sastojci:

za biskvit:

6 jaja
15 dag šećera,2 vanilin šećera
10 dag čokolade za kuhanje
10 dag maslaca
5 žlica brašna, 1 žlica gustina
1/2 vrećice praška za pecivo
1 kompot od višanja

za glazuru:

3 vrećice šlaga, 1 kremfiks
šećer u prahu po potrebi
2 vanilin šećera
20 dag čokolade

Priprema:

Umutite žumanjke sa šećerom, dodajte usitnjenu čokoladu i umućen maslac i sve dobro promiješajte. Dodajte brašno, gustin i pola vrećice praška za pecivo. Istucite snijeg od bjelanjaka, dodajte u gornju smjesu i lagano ručno izmiješajte.
Smjesu rasporedite u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup, dodajte višnje iz kompota pa stavite peći na 180 stupnjeva oko 15 minuta, a potom još 30 minuta na 150 stupnjeva.
Pečeni biskvit prelijte sokom iz kompota i pustite da se malo ohladi.

U međuvremenu istucite šlag sa kremfiksom, dodajte u to otopljenu čokoladu, sve još malo izmiješajte i stavite preko poluohlađenog biskvita.
Do posluživanja tortu držite u hladnjaku.

Napomena:

Izvor:

Recept gđe. Majde Imamović

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

mjeseci1-edita

Mjeseci

     …