Čokoladna torta s višnjama

Sastojci:
za biskvit:
6 jaja
15 dag šećera,2 vanilin šećera
10 dag čokolade za kuhanje
10 dag maslaca
5 žlica brašna, 1 žlica gustina
1/2 vrećice praška za pecivo
1 kompot od višanja
za glazuru:
3 vrećice šlaga, 1 kremfiks
šećer u prahu po potrebi
2 vanilin šećera
20 dag čokolade
Priprema:
Umutite žumanjke sa šećerom, dodajte usitnjenu čokoladu i umućen maslac i sve dobro promiješajte. Dodajte brašno, gustin i pola vrećice praška za pecivo. Istucite snijeg od bjelanjaka, dodajte u gornju smjesu i lagano ručno izmiješajte.
Smjesu rasporedite u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup, dodajte višnje iz kompota pa stavite peći na 180 stupnjeva oko 15 minuta, a potom još 30 minuta na 150 stupnjeva.
Pečeni biskvit prelijte sokom iz kompota i pustite da se malo ohladi.
U međuvremenu istucite šlag sa kremfiksom, dodajte u to otopljenu čokoladu, sve još malo izmiješajte i stavite preko poluohlađenog biskvita.
Do posluživanja tortu držite u hladnjaku.
Napomena:
Izvor:
Recept gđe. Majde Imamović