Čokoladna torta

Sastojci:
za biskvit:
4 jaja
3 žlice brašna
3 žlice kakaa
3 žlice šećera
16 dag maslaca
1 prašak za pecivo
za nadjev:
½ l biljnog vrhnja za šlag
40 dag čokolade i 2 žlice vode
Priprema:
Izmiješajte sve sastojke i smjesu za biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 20 -30 minuta (ovisno o pećnici).
Izvadite i dok je biskvit još topao prelijte ga s 2 dl vrućeg mlijeka. Na to stavite nadjev, koji ćete napraviti na sljedeći način:
Istucite vrhnje za šlag i umiješajte otopljenu čokoladu.
Napomena:
Da bi nadjev bio zanimljiviji, čokoladu nemojte rastopiti do kraja, već pustite male komadiće. Ukoliko vam to ne pođe za rukom uvijek se mogu dodati kupovne čokoladne mrvice.
Izvor:
gastronomika.hr, recept Edite Goldstein