Čokoladni kolač s narančama i jabukama

Sastojci:
za biskvit:
4 jaja
1 šalica smeđeg šećera
pola šalice integralnog brašna
20 dag oraha
pola šalice kakaa
1 naranča
1 kiselo vrhnje
1 prašak za pecivo
2 jabuke
za kremu:
2 dl slatkog vrhnja
20 dag čokolade za kuhanje
Priprema:
U posudi mikserom pjenasto umutite jaja i smeđi šećer. Nastavite redom dodavati (miksati) integralno brašno, mljevene orahe, kakao, svježe naribanu koricu naranče, kiselo vrhnje i prašak za pecivo.
Kada ste dobili jednoličnu smjesu, ručno lopaticom umiješajte naribane jabuke i „filete“ od naranče.
Gotovu smjesu prebacite u namašćen kalup čije ste dno obložili papirom za pečenje i pecite u pećnici 40-ak minuta na 180 stupnjeva.
Ohlađeni biskvit prelijte čokoladnom kremom koju ste napravili tako da ste u slatkom vrhnju otopili čokoladu za kuhanje.
Kolač prije posluživanja ohladiti u hladnjaku najmanje 4 sata.
Napomena:
Umjesto oraha možete staviti 10 dag pšeničnih klica, a umjesto kiselog vrhnja kiselo mlijeko s 3,2 mliječne masti.
Izvor:
gastronomika.hr, recept Edite Goldstein