Čokoladni mousse

Sastojci:
30 dag čokolade za kuhanje
5 jaja
10 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
3 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Žumanjke, šećer i vanilin šećer tucite na pari 15-ak minuta. Čokoladu izlomite na male komadiće, otopite je na pari i potom je lagano umiješajte sa žumanjcima koje ste u međuvremenu maknuli sa štednjaka. U smjesu dodajte šlag i na kraju čvrsti snijeg od bjelanjaka. Prije posluživanja pustite da odstoji nekoliko sati u hladnjaku. Mousse možete ukrasiti komadićima bijele ili crne čokolade (može i listićima mente ako imate).
Napomena:
Kod pripreme moussea (pjenica) koristite čokoladu s visokim udjelom kakaa, najmanje 70%. Osnovni recept po želji možete obogatiti kavom, konjakom, rumom i sl.
Izvor:
klasični francuski desert