baba kuha - vinjeta

Sastojci:

(za 4 osobe)

100 g fažola

40 g ječma

120 g krumpira

50 g mrkve, 70 g kukuruza

50 g češnjaka i peršina za pešt

1 litra temeljca

30 g zelene paprike

kapula, 30 g rajčice

150 g suhih rebara ili vratine

200 g pancete

sol, papar, peršin, lovor

Crikvenička batuda, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Fažol staviti dan ranije da se moči. Drugog dana ga ocijedite i stavite kuhati. Kad je napola kuhan, dodati kukuruz, ječam, kapulu, krumpir, češnjak, peršin, lovorov list, sitno nasjeckanu pancetu, pešt, povrće te suho meso. Skuhano meso treba očistiti i narezati te vratiti u lonac.

Začiniti prema potrebi.

Crikvenička batuda, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

recept stare crikveničke kuhinje prenesen iz “Kuharice našeh non”

Crikvenička batuda, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

"Kuharica našeh non" TZ Crikvenica

Crikvenička batuda, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

manestra od kelja 1

Maneštra od kelja

         …

juha od mlijeka

Juha od mlijeka

     …