Crikvenička batuda

Sastojci:
(za 4 osobe)
100 g fažola
40 g ječma
120 g krumpira
50 g mrkve, 70 g kukuruza
50 g češnjaka i peršina za pešt
1 litra temeljca
30 g zelene paprike
kapula, 30 g rajčice
150 g suhih rebara ili vratine
200 g pancete
sol, papar, peršin, lovor
Priprema:
Fažol staviti dan ranije da se moči. Drugog dana ga ocijedite i stavite kuhati. Kad je napola kuhan, dodati kukuruz, ječam, kapulu, krumpir, češnjak, peršin, lovorov list, sitno nasjeckanu pancetu, pešt, povrće te suho meso. Skuhano meso treba očistiti i narezati te vratiti u lonac.
Začiniti prema potrebi.
Napomena:
recept stare crikveničke kuhinje prenesen iz “Kuharice našeh non”
Izvor:
"Kuharica našeh non" TZ Crikvenica