rupice

Sastojci:

srdele (pištać) 1 kg

češnjak 40 g

peršin 30 g

kukuruzno brašno 150 g

ulje za prženje 500 ml

sol, papar, maslinovo ulje

Crikveničke rupice, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Ribu očistiti, oprati te pustiti da se ocijedi.

U posebnu posudu staviti ribu, dodati sitno nasjeckani češnjak, peršin, sol, papar, masli­novo ulje i kukuruzno brašno.

Sve zajedno izmiješati, rukom zahvatiti 5 – 6 srdelica te ih stisnuti da ostanu sljepljene u kuglicu.

Tako pripremljene srdelice nekoliko minuta pržiti u zagrijanom ulju, dok ne dobiju zlat­nožutu boju.

Crikveničke rupice, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Crkveniške rupice su autohtono crikveničko jelo, koje podsjeća na bogatu tradiciju ribar­stva. S obzirom na to da su Crkveniške rupice iznimno ukusne i kad se ohlade, žene su ih često pripremale muževima kad bi odlazili na more, a prema kazivanjima, njihova je veličina odgovarala veličini ženske šake

Crikveničke rupice, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

"Kuharica našeh non", TZ Crikvenica 2011.

 

 

 

 

 

 

 

Crikveničke rupice, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

cicvara - gm požega

Cicvara

       …

krostule 2 pusna kuharica

Kroštule (2)

     …