Crikveničke rupice

Sastojci:
srdele (pištać) 1 kg
češnjak 40 g
peršin 30 g
kukuruzno brašno 150 g
ulje za prženje 500 ml
sol, papar, maslinovo ulje
Priprema:
Ribu očistiti, oprati te pustiti da se ocijedi.
U posebnu posudu staviti ribu, dodati sitno nasjeckani češnjak, peršin, sol, papar, maslinovo ulje i kukuruzno brašno.
Sve zajedno izmiješati, rukom zahvatiti 5 – 6 srdelica te ih stisnuti da ostanu sljepljene u kuglicu.
Tako pripremljene srdelice nekoliko minuta pržiti u zagrijanom ulju, dok ne dobiju zlatnožutu boju.
Napomena:
Crkveniške rupice su autohtono crikveničko jelo, koje podsjeća na bogatu tradiciju ribarstva. S obzirom na to da su Crkveniške rupice iznimno ukusne i kad se ohlade, žene su ih često pripremale muževima kad bi odlazili na more, a prema kazivanjima, njihova je veličina odgovarala veličini ženske šake
Izvor:
"Kuharica našeh non", TZ Crikvenica 2011.