crni rizot neki

Sastojci:

1 kg sipa

1 veća kapula (luk)

5,6 režnjeva češnjaka

30-ak dag riže
čaša bijelog vina

peršin

lovorov list

maslinovo ulje

sol

papar

Crni rižoto od sipa, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Očišćene i oprane sipe narežite na manje komade, vrećice s crnilom odvojite i sačuvajte (otopite u malo vode).

Na maslinovom ulju prodinstajte kapulu, dodajte sitno nasjeckani češnjak i peršin (dio sačuvajte), kratko prodinstajte, dodajte sipe, lovorov list, posolite, popaprite, još kratko prodinstajte pa dodajte vino i vodu (ili još bolje riblji temeljac ako imate). Kuhajte cca 30-ak minuta (probajte), pa dodajte rižu, koju možete prije toga kratko tostirati na tavi i crnilo pa kuhajte na laganoj vatri dok se riža ne skuha (po potrebi podlijte). Pustite da poklopljeno odstoji koju minutu, pospite preostalim peršinom i naribanim parmezanom.

Poslužite toplo.

Crni rižoto od sipa, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

Po ukusu možete dodati i malo koncetrata od pomidora (rajčice), peperoncino – ako volite pikantnije.

Crni rižoto od sipa, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

 

Crni rižoto od sipa, 4.7 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rizoto sa skampima i sparogama1

Rižoto sa škampima i...

                 …

salata od liganja

Salata od liganja

         …

omlet s kozicama

Omlet s kozicama

           …