Crno-bijela torta

Sastojci:
6 žumanjaka
15 dag šećera u prahu
20 dag maslaca
15 dag mljevenih ili sitno sjeckanih oraha
3 žlice kakaa
10 dag čokolade za kuhanje
snijeg od 6 bjelanjaka
Priprema:
Istucite žumanjke sa šećerom pa pomalo dodajte kakao, orahe i otopljenu čokoladu. Posebno pjenasto izradite maslac i istucite bjelanjke. U prvu smjesu najprije dodajte maslac, a kada se sve dobro poveže polako dodajte snijeg od bjelanjaka.
Pola smjese odvojite i stavite u hladnjak, a polovicu stavite u kalup i pecite 20-30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Kada se baza ohladi na nju stavite ostatak smjese iz frižidera i jedan Hopla šlag. Prije posluživanja ostavite par sati u da se dobro stisne.
Dobar tek!
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr, recept Ane Šegota