crno-bijela torta1

Sastojci:

6 žumanjaka
15 dag šećera u prahu
20 dag maslaca
15 dag mljevenih ili sitno sjeckanih oraha
3 žlice kakaa
10 dag čokolade za kuhanje
snijeg od 6 bjelanjaka

Crno-bijela torta, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Istucite žumanjke sa šećerom pa pomalo dodajte kakao, orahe i otopljenu čokoladu. Posebno pjenasto izradite maslac i istucite bjelanjke. U prvu smjesu najprije dodajte maslac, a kada se sve dobro poveže polako dodajte snijeg od bjelanjaka.
Pola smjese odvojite i stavite u hladnjak, a polovicu stavite u kalup i pecite 20-30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Kada se baza ohladi na nju stavite ostatak smjese iz frižidera i jedan Hopla šlag. Prije posluživanja ostavite par sati u da se dobro stisne.
Dobar  tek!

Crno-bijela torta, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Crno-bijela torta, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr, recept Ane Šegota

 

 

 

 

Crno-bijela torta, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

sorbet s lubenicom

Sorbetto od lubenice

             …

čokoladna mokka torta dilajla

Čokoladna mokka torta

             …