crostata od tresanja

Sastojci:

za tijesto:

25 dag glatkog brašna

10 dag putra, 2 jaja

4 žlice šećera, 1 vanilin šećer

malo soli

naribana korica 1 limuna

½ vrećice kvasca

za nadjev:

1 kg trešanja, 2-3 žlice šećera

1 žličica cimeta

za posipanje:

komadić putra, malo brašna

šećer u prahu

Crostata od trešanja, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

U zdjeli pomiješajte brašno, šećer, vanilin šećer, kvasac  imalo soli. Dodajte natrgani putar pa ga prstima razmrvite s brašnom. Dodajte naribanu koricu limuna i umućena jaja, umijesite tijesto, oblikujte kuglu, umotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak najmanje pola sata.

U međuvremenu operite trešnje i izvadite im koštice (dio cijelih možete ostaviti za ukras).

Kalup namastite s malo putra, pobrašnite ga, razvucite tijesto i izbockajte ga vilicom. Na tijesto stavite polovicu količine trešanja i pospite polovicom količine šećera pomiješanog s cimetom. Ponovite postupak.

Uzmite komadić putra, prstima ga umrvite s malo brašna i pospite po crostati (krostata) pa je stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva cca 40 minuta. Pustite da se ohladi, pospite je šećerom u prahu i po želji ukrasite svježim trešnjama.

Crostata od trešanja, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Crostata od trešanja, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

 

Crostata od trešanja, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

torta od sira dilajla

Torta od sira

         

rolada s jabukama edita3-rez

Rolada s jabukama