čupava rolada dilajla

Sastojci:

Biskvit:

5 jaja

15 dag šećera u prahu

2 žlice jake crne kave

4 žlice brašna

Karamel:

10 dag šećera

3 žlice jake crne kave

Krema:

4 žumanjka

5 žlica šećera

4 žlice brašna

2,5 dl mlijeka

14 dag maslaca

5 dag sjeckanih žele bombona

5 dag usitnjenog karamela

1 banana (tvrđa)

2 dl slatkog vrhnja

( + sok jedne naranče i nekoliko žlica jake crne kave za vlaženje biskvita)

Priprema:

Biskvit:

Istucite žumanjke sa šećerom, dodajte kavu, brašno i na kraju snijeg od bjelanjaka. Smjesu rasporedite po pek papiru na pleh koji ste dobili s pećnicom. Pecite oko 10 minuta na 200 stupnjeva. Kada je biskvit gotov, čistu krpu pospite šećerom u prahu (da se biskvit ne lijepi za krpu) i pažljivo umotajte roladu.

Karamel:

Šećer rastopite u 4 žlice vode i karamelizirajte ga pa u to dodajte kavu. Karamel rasporedite kistićem po nauljenom pek papiru.

Krema:

Istucite žumanjke sa šećerom, dodajte brašno pa dobivenu smjesu prelijte u mlijeko, kuhajte na laganoj vatri i potom pustite da se ohladi. U ohlađenu kremu umiješajte tučeno slatko vrhnje, a potom i maslac. U to umiješajte žele bombone, usitnjeni karamel i bananu narezanu na kockice.

Biskvit koji ste prethodno zarolali u krpu posutu šećerom pažljivo odmotajte i navlažite jakom crnom kavom u koju ste iscijedili jednu naranču.

Rasporedite kremu i zarolajte. Roladu ostavite preko noći u hladnjaku.

Napomena:

Izvor:

Dilajla Kržyk Baki (svaštarica)

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rolada od kestena i čokolade

Rolada od kestena i čokolade

           …