Curry od morskih plodova

Sastojci:
500 g filea oslića ili bakalara
500 g repova velikih kozica
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
3 svježe chilli papričice
30 g svježeg đumbira
pola stapke poriluka
3 žlice ulja
2 žlice curryja u prahu
1/2 l kokosovog mlijeka iz limenke
250 g rajčica
malo limunova soka
žličica kurkume u prahu
Priprema:
Ribu operemo i narežemo na komade. Repove kozica oljuštimo. Luk, češnjak i chilli papričice očistimo i sitno nasjeckamo. Đumbir naribamo, a poriluk narežemo na ploškice. U velikoj tavi ugrijemo ulje, popržimo luk i češnjak pa dodamo đumbir, svježe chilli papričice i curry pa uz stalno miješanje pržimo 2-3 minute. Dolijemo kokosovo mlijeko i poriluk. Sve lagano kuhamo 10 minuta na blagoj vatri. Dodamo ribu i kozice pa sve kuhamo još 15 minuta na blagoj vatri. Dodamo još nasjeckane rajčice, kurkumu i nekoliko kapi limunova soka.
Napomena:
umjesto svježih rajčica mogu se upotrijebiti i pelati iz limenke
Izvor:
tradicionalni recept sa Sri Lanke (Malu Curry)