Curry od slanutka i povrća

Sastojci:
(za 4 osobe)
30 dag buće
3 manje tikvice
20 dag kuhanog slanutka
20 dag špinata
1 žličica curryja u prahu
2 dl kokosova mlijeka
cca 4 žlice maslinovog ulja
sol
Priprema:
Ogulite buću, očistite od sjemenki, narežite na kriške, a potom na kockice. Špinat operite, procijedite; tikvice operite, odrežite krajeve i narežite ih na kolutiće (ukoliko su malo veće najprije ih uzdužno prerežite pa narežite na polumjesece).
Na zagrijano ulje stavite curry, nekoliko sekundi ga popržite na srednjoj vatri, dodajte buću, tikvice i miješajući ih popržite na malo jačoj vatri nekoliko minute. Posolite, ulijte kokosovo mlijeko, promiješajte i prekriveno kuhajte 10-ak minuta na srednjoj vatri.
Dodajte prethodno skuhani slanutak s malo tekućine u kojoj se kuhao i kuhajte još 10 minuta. Na kraju dodajte natrgani ili narezani špinat, kuhajte još 2-3 minute i po želji još posolite pa poslužite.
Napomena:
umjesto maslinovog ulja možete koristiti sezamovo, po ukusu možete staviti veću količinu curryja, a u jelo možete dodati i svježi nasjeckani korijander
Izvor:
gastronomika.hr