dagnje s majonezom i senfom

Sastojci:

(za 4 osobe)

2 kg dagnji (pedoća)

1 velika glavica luka

1 lovorov list, 1 čaša vode

1 navršak svježe samljevenog bijelog papra

sok ½ limuna, 3 žumanjka

1 žlica dižonskog senfa (moutarde de Dijon)

2 navrška noža soli

4 žlice ulja od klica

2 žlice masnijeg kiselog vrhnja

po 1 svežnjić svježeg kozalca (estragon) i krabuljice

 

Dagnje s majonezom i senfom, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Dagnje dobro očistite pod mlazom hladne vode. Luk narežite na kolutove. U veliku posudu pristavite vodu s lukom i lovorom. Kad provri, dodajte dagnje i popaprite. Poklopite i kuhajte cca 8 minuta; povremeno protresite posudu. Otklopite i ostavite da se dagnje ohlade (neotvorene školjke bacite). Polovice ljuštura u kojima je meso poslažite na pladanj i pokapajte limunovim sokom.

Žumanjke pomiješajte se sanfom i posolite. Miješajte dodavajući ulje kap po kap. Majonezi umiješajte vrhnje.

Operite, ovijedite i nasjeckajte začinsko bilje, manji dio umiješajte u majonezu.

Dagnje ukrasite majonezom i pospite nasjeckanim travama. Poslužite s bijelim kruhom.

Dagnje s majonezom i senfom, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Dagnje s majonezom i senfom, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

francuski specijalitet

 

 

 

 

Dagnje s majonezom i senfom, 1.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rupice

Crikveničke rupice

             …

oslic u skartocu rez

Oslić u “škartocu” s...

                     …

rizoto sa skampima i sparogama1

Rižoto sa škampima i...

                 …