dagnje sa slanutkom u voku by gall

Sastojci:

1 kg svježih dagnji
1 vezica mladog luka (mlade kapulice)
malo bijelog papra
40 dag skuhanog slanutka (ili konzerviranog)
2-3 žlice maslinova ulja
0,5 dcl prošeka
0,5 dcl malvazije
dvadesetak ukiseljenih lučica
4 tanke kriške limete (ili limuna)

Dagnje sa slanutkom u woku, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Slanutak namočite preko noći u hladnoj vodi pa ga skuhajte i ocijedite. Četkom pod mlazom hladne vode očistite školjke pa ih stavite u ugrijani wok, podlijte s pola čaše mlake vode, poklopite i držite na veoma laganoj vatri deset minuta dok se sve školjke ne otvore. Odlijte trećinu tekućine u kojoj su se kuhale škojke pa dodajte vino, prošek, narezani bijeli i zeleni dio mladog luka, malo papra, skuhani slanutak i ukiseljene lučice.

Ugasite vatru, sve promiješajte, poklopite pa pirjajte četiri-pet minuta poklopljeno, a onda još pet minuta bez poklopca. Kad se tekućina reducirala na pola dodajte kriške limete/limuna, dodajte maslinovo ulje i poslužite toplo.

Dagnje sa slanutkom u woku, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

Dagnje sa slanutkom u woku, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

Recept Zlatka Galla

 

 

 

 

Dagnje sa slanutkom u woku, 5.0 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rupice

Crikveničke rupice

             …

polpete od oslića

Polpete od oslića

               …