fileki pozega

Sastojci:

- goveđi želudci

– dobra kriška slanine

– crveni luk

– peršinov list

– crvena paprika

– sol, papar

– šaka finih prezla

– sok od paradajza

– malo kajmaka

Dobri birtijaški fileki iz Požege, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Fileke prvo treba dobro mekano skuhati. Slaninu izrezati na kockice i propržiti na usitnjenom luku pa dodati peršinov list i crvenu papriku. Mekano skuhane fileke izrezati na rezance i dodati slanini, a kad se sastojci prožmu dodati šaku prezla i zaliti sokom od paradajza. Začiniti po ukusu i sve još malo kuhati. Kod serviranja dodati kajmak.

 

Dobri birtijaški fileki iz Požege, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Količine nisu standardizirane, što znači da ćete se kao i vlasnica ovog recepta prije više od devedeset godina morati snalaziti ‘odokativnom metodom’ i pouzdanjem u svoj ukus.

Dobri birtijaški fileki iz Požege, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Muzej u loncu, Požega

Dobri birtijaški fileki iz Požege, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

gulas divljac

Gulaš od srnetine

             …