strudla visnje

Sastojci:

(za veći pleh)

2 kg očišćenih višanja (zamrznutih/ u sezoni svježih)

cimet

šećer

krušne mrvice

15-ak dag putra i cca 1 dl ulja za premazivanje

za tijesto:

¾ kg glatkog brašna (pola za tanka tijesta i pola običnog glatkog)

cca ½ l mlake vode

1 žličica soli

2 žlice ulja

2 žlice jabučnog octa

Domaća štrudla od višanja, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

d brašna i ostalih sastojaka umijesite tijesto (malo mekanije), napravite štrucu, podijelite na dva dijela pa svaki dio ponovno premijesite i oblikujte pogačice. Svaku pogačicu stavite u zasebnu nauljenu posudu, premažite ih s još malo ulja i poklopite. Pustite da odstoji 1-2 sata.

U međuvremenu ocijedite višnje od soka, odnosno odmrznite ih ukoliko koristite zamrznute.

Radnu plohu tj. stol prekrijte stolnjakom, pospite oštrim brašnom i pažljivo rukama rastežite tijesto, da visi preko stola.

Žlicom nakapajte polovicu količine otopljenog putra pomiješanog s uljem pa nakapajte tijesto i premažite ga kistom ili dlanom. Na jednoj strani tijesto (cca na 20 cm širine) pospite krušnim mrvicama, rasporedite polovicu količine višanja, pospite cimetom po ukusu i šećerom (cca 4 žlice po štrudli ili više ako volite slađe). Zarolajte i stavite u namašćen pleh ili papir za pečenje te premažite putrom.

Ponovite postupak za drugu štrudlu.

Stavite peći oko 55 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.

Izvadite iz pećnice, pustite da se malo prohladi, po želji pospite šećerom u prahu, razrežite i poslužite.

Domaća štrudla od višanja, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Ako radite s kupovnim korama, uzmite po 5 kora za svaku štrudlu. Stavite koru na vlažnu kuhinjsku krpu, malo je pošpricajte vodom i namastite i tako redom dok ne potrošite sve kore. Nadjev stavite kao što je gore opisano s time da u ovom slučaju koristite manju količinu višanja jer su kupovne kore manje (cca 1 i ½ kg višanja za 2 štrudle).

Pecite nešto kraće nego štrudlu od domaćeg tijesta (cca 35- 40 minuta, odnosno dok ne poprimi lijepu zapečenu boju).

 

Domaća štrudla od višanja, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Domaća štrudla od višanja, 3.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti